Spelt Pizza

Dit recept is ontwikkeld door de chefkok van Team DSM-Firmenich PostNL

Hoeveelheid 2 pizza’s

Bereidingstijd circa 1 uur (zonder voorbereiding)

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deeg

Topping

  • 200 gram Tomatensaus
  • 200 gram Rauwe Zalm
  • 1 Ui
  • 200 gram Courgette
  • 200 gram Paprika
  • 80 gram Geraspte Kaas 30+
Benodigdheden
  • 2 Mengkommen
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine met deeghaken
  • Snijplank
  • Mes
Allergieën

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereidingswijze

  • Doe alle grondstoffen (behalve de topping) in de keukenmachine. Houdt ook een beetje water achter, om het deeg later soepeler te maken. Zet de machine circa 5 minuten rustig aan in de eerste versnelling. Kijk af en toe of er nog water moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden.
  • Zet na 5 minuten de machine in de tweede versnelling. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed.
  • Neem het deeg uit de machine. Bol het deegstuk op en leg ze onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 45 minuten rijzen.
  • Als het deeg gerezen is neem je de bal uit de kom en verdeel je deze in 2 gelijke ballen. Strooi bloem op het aanrecht en rol de ballen pizzadeeg uit tot ongeveer 4 millimeter dikte en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg je pizza nu met tomatensaus, zalm, ui, courgette, paprika en de geraspte kaas.
  • Laat de pizza even rusten. Voordat de pizza de oven ingaat bestrijk je de randen van de pizza met een dun laagje Finca Duernas olijfolie.
  • Bak de pizza in ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven.

Eet smakelijk!

Tip: beleg de pizza met rauwe zalm voor extra proteïnen. Beleg de pizza niet te vol, hierdoor zal de bodem niet krokant worden maar slap blijven.