Spelt Roomboterbroodjes

Lekker zachte broodjes zonder broodverbetermiddelen

BEREIDINGSTIJD: CA. 75 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 30 STUKS

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 1000 gram Kollenberger Speltbloem
  • 50 gram verse gist
  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 350 gram melk
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Plasticbak
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Werkwijze

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Weeg alles nauwkeuring af.

Tip het zout en gist mogen absoluut niet met elkaar in aanraking komen.

Kneedt een soepel deegje. Kneed met de machine ca. 4 minuten langzaam, daarna 6 minuten snel.

Het deeg in een kom leggen met daaroverheen een theedoek. Op een warme plaats laten rijzen ca. 30 minuten.

Het deegstuk verdelen in 30 gelijke stukjes. De deegstukjes opbollen en even laten rijzen. De deegstukje uitrollen tot puntjes.

Bakplaat insmeren met boter. De puntjes op de bakplaat leggen en bestrijken met ei.

Laatste keer ca. 30 minuten laten rijzen.

Afbakken in een oven van 250 0C ca 10 minuten.

Eet smakelijk!