Werkwijze
Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Deegtemperatuur 25 C. Weeg alles nauwkeuring af.
Doe de Tritordeumbloem, gist en het water in de deegkuip. Meng dit op een lage snelheid.
Als alles al goed gemengd is dan pas de olijfolie en de zout toevoegen en nog eens alles goed doormengen.
Voeg nu langzaam het overige water toe.
Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid. Leg het deeg in een kom met daaroverheen een theedoek.
Laat het deeg ca. 30 minuten rusten. Deegstuk plat drukken en bol het deegstuk op.
Laat het deeg weer 30 minuten rusten. Het deegstuk verdelen in 20 gelijke stukjes. De deegstukjes even laten rijzen.
De bovenkant van het deegstukje insmeren met de olijfolie.
Druk het deegstuk plat en leg de ingesmeerde deegstukje onderop de werkbank.
Bol het deegstukje op zodat de olijfolie ertussen inkomt.
Leg de deegstukken op een bakplaat. Let op dat de bakplaat is bestrooid met rijstestrooimeel.
Een laatste narijs geven van ca 30 minuten. De deegstukjes omdraaien.
Nu kun je de broodjes afbakken op 220 C ca. 12 minuten. De laatste minuut even met de klep openen.
Smakelijk!