Tritordeum Rozenbroodjes

BEREIDINGSTIJD: CA. 75 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 20 STUKS

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 700 gram Tritordeumbloem
  • 20 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels Spaanse olijfolie van Finca Duernas
  • 350 gram lauw water

Inwassen

  • 50  gram lauw water

Decoratie

  • Spaanse olijfolie van Finca Duernas
  • Rijstestrooimeel
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Plasticbak
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Werkwijze

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Deegtemperatuur 25 C. Weeg alles nauwkeuring af.

Doe de Tritordeumbloem, gist en het water in de deegkuip. Meng dit op een lage snelheid.

Als alles al goed gemengd is dan pas de olijfolie en de zout toevoegen en nog eens alles goed doormengen.

Voeg nu langzaam het overige water toe.

Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid.  Leg het deeg in een kom met daaroverheen een theedoek.

Laat het deeg ca. 30 minuten rusten. Deegstuk plat drukken en bol het deegstuk op.

Laat het deeg weer 30 minuten rusten. Het deegstuk verdelen in 20 gelijke stukjes. De deegstukjes even laten rijzen.

De bovenkant van het deegstukje insmeren met de olijfolie.

Druk het deegstuk plat en leg de ingesmeerde deegstukje onderop de werkbank.

Bol het deegstukje op zodat de olijfolie ertussen inkomt.

Leg de deegstukken op een bakplaat. Let op dat de bakplaat is bestrooid met rijstestrooimeel.

Een laatste narijs geven van ca 30 minuten. De deegstukjes omdraaien.

Nu kun je de broodjes afbakken op 220 C ca. 12 minuten. De laatste minuut even met de klep openen.

Smakelijk!