Spelt Speculaaskoekjes

Echte Speculaas koekjes

Aantal: Heel veel lekkere koekjes

Bereidingstijd: ca. 30 min (zonder voorbereiding)

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Decoratie

Benodigdheden
    • Oven
    • Bakplaat
    • Bakpapier
    • Eetlepel
    • Kom
    • Koekstekers (diverse vormen mogelijk)
    • Mixer met kneedhaak
    • Keukenweegschaal

 

 

Allergieën

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Werkwijze

  • Doe de boter, bruinbasterd suiker, melk, ei en citroenrasp in een kom. Meng deze ingrediënten tot een homogene massa.
  • Meng de Spelt banketmix met de speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg dit dan toe aan de eerder gemengde boter/suiker massa.
  • Kneed dit geheel tot deeg, dit kan met de hand of een kneedhaak mixer.
  • Leg het deeg circa 60 a 75 minuten afgedekt in de koeling rusten. Haal het deeg uit de koeling en kneed het kort even door.
  • Rol vervolgens het deeg uit tot circa 3 mm dikte.
  • Steek met koekstekers de speculaaskoekjes uit het deeg en leg deze meteen op de bakplaat met bakpapier.
  • Strijk de deegplakjes af met ei strijksel. Eventueel kun je ze bestrooien met amandelschaafsel.
  • Bak de speculaaskoekjes in 15 minuten in een oven van 180 0C. Na het bakken even laten afkoelen.

Eet smakelijk!