Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Werkwijze
- Doe de boter, bruinbasterd suiker, melk, ei en citroenrasp in een kom. Meng deze ingrediënten tot een homogene massa.
- Meng de Spelt banketmix met de speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg dit dan toe aan de eerder gemengde boter/suiker massa.
- Kneed dit geheel tot deeg, dit kan met de hand of een kneedhaak mixer.
- Leg het deeg circa 60 a 75 minuten afgedekt in de koeling rusten. Haal het deeg uit de koeling en kneed het kort even door.
- Rol vervolgens het deeg uit tot circa 3 mm dikte.
- Steek met koekstekers de speculaaskoekjes uit het deeg en leg deze meteen op de bakplaat met bakpapier.
- Strijk de deegplakjes af met ei strijksel. Eventueel kun je ze bestrooien met amandelschaafsel.
- Bak de speculaaskoekjes in 15 minuten in een oven van 180 0C. Na het bakken even laten afkoelen.
Eet smakelijk!