Werkwijze
Doe de boter, bruinbasterd suiker, melk, ei en citroenrasp in een kom. Meng deze ingrediënten tot een homogene massa.
Meng de Spelt banketmix met de speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg dit dan toe aan de eerder gemengde boter/suiker massa.
Kneed dit geheel tot deeg, dit kan met de hand of een kneedhaak mixer.
Leg het deeg ca. 60 a 75 minuten afgedekt in de koeling rusten. Haal het deeg uit de koeling en kneed het kort even door.
Rol vervolgens het deeg uit tot ca. 3 mm dikte.
Steek met koekstekers de speculaaskoekjes uit het deeg en leg deze meteen op de bakplaat met bakpapier.
Strijk de deegplakjes af met eistrijksel. Eventueel kun je ze bestrooien met amandelschaafsel.
Bak de speculaaskoekjes vervolgens in een oven van 180 0 C. Baktijd 15 minuten. Na het bakken even laten afkoelen.
Eet smakelijk!