Tiramisu van Quinoa Citroen Gember

In samenwerking met de Meester van de Halm ontwikkeld

Aantal:  12 personen porties

Bereidingstijd: ca. 1 uur Let op ca  3 uur wachten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 2 Citroenen
  • 60 ml. rum of water
  • 120 gram Basterd suiker
  • 50 gram Boter
  • 200 Quinoavlokken van de Halm
  • 2 Glutenvrije Kapselplakken van ca 28 cm
  • 2 Eieren
  • 500 gram Mascarpone
  • 5 eetlepels Lemon Curd
  • 3 cm geraspte gember
  • 250 ml slagroom

 

Benodigdheden
  • Kom
  • Garde
  • Schaaltjes
  • Keukenweegschaal
  • Springvorm van 28 cm
Allergieën

Voorbereiding:

Maak de glutenvrije Kapseltaart voor recept zie:  Kapseltaart  Voor het maken van Lemoncurd recept zie deze link: Lemoncurd   Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.

 

Bereidingswijze:

Rasp de citroenen en pers het sap uit.  Haal de sap door een zeef, zodat de pitjes of dikke vliesjes er uit worden gehaald.  Meng de citroensap, rum en de helft van de suiker in een kom. Zet deze opzij en laat de suiker oplossen in het sap.

Smelt de roomboter en doe samen met de Quinoavlokken in de keukenmachine en meng dit even kort maar rustig door elkaar. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.

Scheidt de ei in eidooier en eiwit. Zet de eidooier even weg voor later. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Klop in een andere vetvrije kom de slagroom stijf. Meng in een beslagkom de andere helft van de suiker, de mascarpone, de lemoncurd, geraspte gember, het eigeel en de citroenrasp. Meng er dan voorzichtig de opgeklopte room doorheen. Daarna het opgeklopte eiwit.

Doe schep 1/3e van het mascarpone mengsel in een ovenschaal of springvorm van 28 cm en verdeel over de bodem. Snij het kapselplak in schijven van cm 1 cm dik. Pak een glas en druk een rond gat in het midden van de schijf. Doe dan het kapselplak  in de citroensap/water mix en laat 10 seconden intrekken. Leg hiervan een laag in de springvorm. Herhaal de deze en de vorige stap nogmaals om zo meerdere lagen te creëren.

Eindig met een laag mascarpone. Garneer eventueel met wat munt en een schijfje citroen. Rasp wat overgebleven lange vingers. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Geniet ervan