Tiramisu van Quinoa, Citroen en Gember

In samenwerking met de Meesters van de Halm ontwikkeld

Hoeveelheid 12 personen

Bereidingstijd circa 1 uur (Let op: circa 3 uur wachten)

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Kom
  • Garde
  • Schaaltjes
  • Keukenweegschaal
  • Springvorm van 28 centimeter
Allergieën

Voorbereiding:

  • Maak de glutenvrije Kapseltaart voor recept zie: Kapseltaart
  • Voor het maken van Lemon Curd recept zie deze link: Lemon Curd
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze:

  • Rasp de citroenen en pers het sap uit. Haal het sap door een zeef, zodat de pitjes of dikke vliesjes er uit worden gehaald. Meng het citroensap, de rum/ het water en de helft van de suiker in een kom. Zet deze opzij en laat de suiker oplossen in het sap.
  • Smelt de roomboter en doe samen met de Quinoavlokken in de keukenmachine en meng dit even kort maar rustig door elkaar. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Scheidt het ei in eidooier en eiwit. Zet de eidooier even weg voor later.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Klop in een andere vetvrije kom de slagroom stijf. Meng in een beslagkom de andere helft van de suiker, de mascarpone, de Lemon Curd, geraspte gember, het eigeel en de citroenrasp. Meng er dan voorzichtig de opgeklopte room gevolgd door het opgeklopte eiwit er doorheen.
  • Doe schep 1/3e van het mascarpone mengsel in een ovenschaal of springvorm van 28 centimeter en verdeel over de bodem. Snij het kapselplak in schijven van 1 centimeter dik.
  • Pak een glas en druk een rond gat in het midden van de schijf. Doe dan het kapselplak in de mix van citroensap/water en laat dit 10 seconden intrekken. Leg hiervan een laag in de springvorm. Herhaal deze en de vorige stap nogmaals om zo meerdere lagen te creëren.
  • Eindig met een laag mascarpone. Garneer eventueel met wat munt en een schijfje citroen.
  • Rasp wat overgebleven lange vingers.
  • Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Geniet ervan!