Tortilla wraps

Bereidingstijd: Ca. 30 minuten

Aantal: Ca. 6-8 porties

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 250 gram (spelt) bloem (bloem naar keuze)
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml warm water
Benodigdheden
  • Bak
  • Koekenpan
Allergieën

Zelf tortilla wraps maken?

Werkwijze

  • Neem een beetje van het warme water en los hierin het bakpoeder op. Doe de bloem, zout, olijfolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een kom.
  • Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is.
  • Snijd in 6 – 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met huishoudfolie en laat 5-10 minuten rusten.
  • Bestuif het aanrecht met bloem. Rol uit tot een dunne lap. Bestuif je deegroller eventueel ook met bloem. Schud het overtollige bloem voorzichtig van de wraps af.
  • Bak de zelfgemaakte tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De tortilla wrap is vrij snel gebakken. Blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en nog even aanbakken.

Tip: de gebakken tortilla wraps kun je ook invriezen. Leg de deegballetjes in de vriezer , zodat je de wraps ter plekke kunt uitrollen en bakken.