Tritordeum Pizza

Tijdens de Giro 2020 kregen de renners van Team Sunweb heerlijk pizza van Tritordeum

Aantal: 2 pizza’s

Bereidingstijd: ca. 1 uur zonder de voorbereiding

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten deeg:

  • 250 gram Tritordeum witbroodmix
  • 20 gram verse gist of halve zakje gedroogde gist
  • 40 gram Spaanse olijfolie van Finca Duernas
  • 10 gram Suiker
  • 10 gram Zout
  • 150 gram Water

Ingrediënten Topping:

  • 200 gram tomatensaus
  • 200 gram parmaham
  • 1 stuk ui
  • 200 gram courgette
  • 200 gram paprika
  • 80 gram geraspte kaas 30+

Tip: Gebruik overgebleven groenten!

Benodigdheden

Materialen:

  • 2 mengkommen
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Snijplank
  • Mes
Allergieën

Voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe alle grondstoffen (behalve de topping) in de machine. Houdt wat water achter.
  • Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 5 minuten. Kijk af en toe of er nog water moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden. Na 5 minuten de machine in de tweede versnelling zetten. Denk wel aan een soepel deegje. Laat de machine ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar.
  • Als er een dun vliesje ontstaan met een egale kleur dan is het deegje goed. Neem het deeg uit de machine. Bol het deegstuk op en leg ze onder een theedoek. Laat het deegstuk minimaal 45 minuten rijzen.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 220 graden. Als het deeg gerezen is neem je de bal uit de kom en verdeel je deze in 2 gelijke ballen. Strooi bloem op het aanrecht en rol de ballen pizzadeeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Beleg je pizza nu met tomatensaus en de toppings.
  • Even laten rusten. Voordat de pizza de oven ingaat bestrijk je de randen van de pizza met een dun laagje Finca Duernas olijfolie. Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven.

Tip: beleg de pizza met rauwe zalm voor extra proteïnen. Beleg de pizza niet te vol, hierdoor zal de bodem niet krokant worden maar slap blijven.

 

Eet smakelijk!