Yoghurtcake met blauwe bessen

Hoeveelheid 1 cake

Bereidingstijd 15 minuten + 60 minuten oventijd

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Mixer
  • Oven
  • Kom
  • Cakevorm
  • Steelpan
  • Bakpapier
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet het cakeblik in of gebruik bakpapier.

Bereidingswijze:

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Meng de boter met de suiker, eieren, yoghurt in een beslagkom. Voeg vervolgens ook de citroenschil en het vanille-extract toe.
  • Voeg de speltbloem toe en mix alles goed tot een geheel.
  • Schep de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in de cakevorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de cake in een oven van 160 °C in circa 1 uur. Dit test je door met een houten prikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake eerst tien minuten in de vorm afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Leg de cake vervolgens op een op een bakrooster om deze volledig af te laten koelen.
  • Bestrooi voor het serveren de cake met poedersuiker en werk af met wat extra bosbessen.

Eet smakelijk!