Yoghurtcake met blauwe bessen

Met Griekse yoghurt voor een frisse touch

Bereidingstijd: 15 minuten + 60 minuten oventijd

Hoeveelheid: 1 cake

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 225 g Spelt banketmix
  • 150 g roomboter
  • 2 eieren
  • 140 g Griekse yoghurt
  • 220 g suiker
  • 125 g blauwe bessen
  • 1 el citroenschil (geraspt)
  • 1 tl vanille extract
  • Poedersuiker
Benodigdheden
  • Oven
  • Kom
  • Cakevorm
  • Bakpapier
Allergieën
  • Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de boter. Doe de boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille-extract in een kom en meng.
  • Voeg de bloem toe en mix alles goed. Schep de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in een cakevorm waar je bakpapier in hebt gelegd. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cake ongeveer een uur of tot hij goed gaar is. Dit test je door met een houten prikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake eerst tien minuten in de vorm afkoelen voor je hem ontvormt op een taartrooster om volledig af te koelen.
  • Bestrooi voor serveren met poedersuiker en werk af met wat extra bosbessen.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde
Yoghurtcake met blauwe bessen
Per 100 g
Energie  1506 Kj/360 kcal
Vet  17,1 g
Waarvan verzadigd vet  10,8 g
Waarvan onverzadigd vet  6,3 g
Koolhydraten  45,9 g
Waarvan suiker  g
Zetmeel  g
Vezels 1,2 g
Eiwitten 5,0 g
Zout 0,7 g