Rice cake met vruchten (glutenvrij)

Wij hebben dit recept mogen ontvangen van een Procycling Team

Aantal: 30 stuks van ca 70 gram

Bereidingstijd: ca. 30 min zonder koelproces.

 

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 500 gr. Paprijst
  • 1250 gr. Elstar Appelsap van Bemelerhof
  • 150 gr. Honing St. Pieter
  • snufje Kaneelpoeder
  •    90 gr.  Gedroogde Rozijnen
  •    90 gr.  Gedroogde Abrikozenstukjes
  •    90 gr.  Gedroogde Cranberries
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • 2 pannen, waarvan een iets groter dan de andere
  • Bakplaat van ca. 30 bij 24 cm
  • Afdekfolie
  • Spatel
  • Snijplank
  • Mes

 

 

Allergieën

Voorbereiding:

  • Bekleed de bakplaat met afdekfolie.
  • Weeg alle ingrediënten af

Bereidingswijze:

  • Vul de grote pan met water en zet deze op het vuur.
  • Breng het water aan de kook.
  • Zet de kleine pan in de grote pan.
  • Doe de Appelsap in de kleine pan
  • Breng dit ook aan de kook.
  • Voeg vervolgens de rijst en de kaneel toe en roer dit goed door.
  • Doe een deksel op de pan en roer af en toe door de rijst met een spatel lepel.
  • Voeg na ca. 45 minuten de honing toe.
  • Roer dit goed door en haal de deksel van de pan. Het vocht moet verdampen.
  • Voeg de gedroogde vruchten toe wanneer de rijst gaar is en meng dit goed onder elkaar.
  • Stort het geheel op de bakplaat.
  • Zet het vervolgens in de koelkast en laat het minstens 6 uur opstijven.
  • Haal na 6 uur de rijst uit de bakplaat en snij in de gewenste porties ( 10 x 3 ).