Tritordeum Briochebrood

Aantal: voor 2 stuks

Bereidingstijd: 2 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 gram  Tritordeumbloem T65
  •   50 gram Volle Melk
  • 275 gram Ei
  • 250 gram Roomboter
  •   50 gram Suiker
  •   10 gram Zout
  •   20 gram Gist

 

Decoratie

  • Grove decorsuiker
Benodigdheden
  • Oven
  • Deegkom
  • 2 Broodblikken
  • Mixer
  • Deeghaak
  • Theedoek
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Deegkleedje
Allergieën

Werkwijze

  • Voeg alle ingrediënten toe aan de deegmachine, behalve de melk en roomboter. Kneed het deeg gedurende 5 minuten op de langzame stand.
  • Ca 10 minuten rusten.
  • Voeg de melk en vooraf in blokjes gesneden roomboter toe en kneed tot die volledig is opgenomen.
  • Laat het deeg in haar geheel gedurende 30 minuten rusten
  • Verdeel het deeg in porties van 190 gram en vorm er stevige bolletjes van.
  • Plaats 3 bolletjes samen per bakvorm
  • Smeer het deeg in met ei en bestrooi deze met decorsuiker.
  • Laat het ongeveer 60 minuten rijzen.
  • Bakken in een steenvloer oven op 220ºC gedurende 30″.
  • Laat 3-4 seconden stoom binnen.
  • Open de kleppen 5 minuten voor einde baktijd