Spelt pannenkoeken

100% spelt pannenkoeken

BEREIDINGSTIJD: CA. 30 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 25 STUKS

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

500 gram spelt pannenkoekenmix

1 liter melk of amandelmelk

6 eieren waarvan slechts 3 met dooier.

Snufje vanille suiker

100 gram honing

Klontje boter of scheutje olijfolie

 

Benodigdheden
  • Mixer of garde
  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Pollepel

Spelt… Een eeuwenoude graan met een lange historie! Het graan werd al genoemd in Romeinse en Griekse oude teksten. Rijk aan vitaminen bevat spelt meer eiwit, vetten en ruwe voedingsvezels dan gewone tarwe. 

Werkwijze

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Weeg de ingrediënten af.

Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.

Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.

Voeg al roerend de rest van de melk, eieren, vanille suiker en honing toe.

Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan.

Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijde goudbruin.

Smakelijk!

TIP Je kunt deze pannenkoeken natuurlijk vullen met zoete of hartige producten. Appeltjes die de spijsvertering stimuleren en de strijd aan gaan met virussen en infecties.

Recept en foto gemaakt door Jesper Boom – Chef van Team Lotto Jumbo.

Ingrediënten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.