Brabantse Eierkoeken

Aantal: ca 20 eierkoeken Cake

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 6 stuks Eieren
  • 150 gram Suiker
  • 150 gram Witte Basterdsuiker
  • 1 stuk Citroen
  • 375 gram Eiwitrijke Tritordeum Banketmix
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • IJsschep
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
Allergieën

Voorbereiding

Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.

Werkwijze

Snij de citroen door de helft en pers de sap eruit. Klop d eieren met de suiker en citroensap. Let op `NIET TE LUCHTIG`.  Meng de Banketmix door de eierbeslag tot een klontvrije beslag Het beslag in een emmer doen en minimaal 12 uur laten staan in de koelkast.

Met de een ijsschep vanuit het beslag koeken scheppen. Deze dan op de bakplaat leggen. Afbakken in een voorverwarmde oven van 230 °C. Baktijd ca 8 minuten. Na enkele minuten na het bakken losstekken,

Laat de eierkoeken op een rooster afkoelen.

 

Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld de Spelt Banketmix of de Tritordeum Banketmix wanneer er geen behoefte is aan extra eiwitten.