Voorbereiding:
Het maken van Lemoncurd en Kapseltaart, Je kunt voor het gemakkelijk gaan door lang vingers te gebruiken. Of voor de beste manier door een Spelt of Tritordeum kapseltaart te maken. Voor recept kapseltaart zie deze link: Kapseltaart Voor recept van Lemoncurd zie deze link: Lemoncurd Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.
Bereidingswijze:
Rasp de citroenen en pers het sap uit. Haal de sap door een zeef, zodat de pitjes of dikke vliesjes er uit worden gehaald. Meng de citroensap, rum en de helft van de suiker in een kom. Zet deze opzij en laat de suiker oplossen in het sap.
Scheidt de ei in eidooier en eiwit. Zet de eidooier even weg voor later. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Klop in een andere vetvrije kom de slagroom stijf.
Meng in een beslagkom de andere helft van de suiker, de mascarpone, de lemoncurd, geraspte gember, het eigeel en de citroenrasp. Meng er dan voorzichtig de opgeklopte room doorheen. Daarna het opgeklopte eiwit.
Smelt de roomboter en doe samen met de Crunchy Muesli Citroen / Gember in de keukenmachine. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Doe schep 1/3e van het mascarpone mengsel in een ovenschaal of springvorm van 28 cm en verdeel over de crunchy bodem.
Snij het kapselplak in drie schijven van cm 1 cm dik. Pak een glas en druk een rond gat in het midden van de schijf. Doe dan het kapselplak of de lange vingers in de citroensap/water mix en laat 10 seconden intrekken. Leg hiervan een laag in de springvorm. Herhaal de deze en de vorige stap nogmaals om zo meerdere lagen te creëren.
Eindig met een laag mascarpone. Garneer eventueel met wat munt en een schijfje citroen. Rasp wat overgebleven lange vingers. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Geniet ervan