Voorbereiding
- Alle ingrediënten op gelijke temperatuur ca. 25 C
- Weeg alle ingrediënten af
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Smeer het cakeblik in
Werkwijze
- Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
- Meng de boter, suiker en de citroenrasp.
- Meng de banketmix met 1 theelepel speculaaskruiden.
- Laat het mengsel 10 minuten draaien in de hoogste versnelling.
- ¾ deel van het ei in stappen toevoegen aan het mengsel.
- 1/5 deel van de banketmix toevoegen door het mengsel.
- Voeg het restant van het ei toe.
- Laat nogmaals 3 minuten draaien in de hoogste versnelling.
- Resterende spelt banketmix rustig door het beslag mengen.
- Het beslag in de gewenste vorm gieten ca. 400 gram per cakeblik of 500 gram in een tulbandvorm.
- Afbakken op 160 0C voor ca. 45 minuten.