Roomboter speculaas speltcake

Roomboter speculaas cake

Bereidingstijd circa 1,5 uur

Hoeveelheid 1 cake

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
Allergieën

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op gelijke temperatuur circa 25 °C
  • Weeg alle ingrediënten af
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Smeer het cakeblik in

 Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Meng de boter, suiker en de citroenrasp.
  • Meng de banketmix met 1 theelepel speculaaskruiden.
  • Laat het mengsel 10 minuten draaien in de hoogste versnelling.
  • ¾ deel van het ei in stappen toevoegen aan het mengsel.
  • 1/5 deel van de banketmix toevoegen door het mengsel.
  • Voeg het restant van het ei toe.
  • Laat nogmaals 3 minuten draaien in de hoogste versnelling.
  • Resterende spelt banketmix rustig door het beslag mengen.
  • Het beslag in de gewenste vorm gieten circa 400 gram per cakeblik of 500 gram in een tulbandvorm.
  • Afbakken op 160 0C voor circa 45 minuten.