Limoencello Tritordeumgebakje

Tritordeum groeit in de streek van Piemonte en geeft een mooie gele kleur aan het gebakje

Aantal: ca 15 gebakje

Bereidingstijd: ca 1 uur zonder de voorbereiding

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram Tritordeum Banketmix
  • 160 gram Suiker
  • 160 gram Boter
  • 1 Ei
  • snufje zout
  • scheutje citroensap

Spijs

  • 200 gram Fijn gehakte Pistachenoten
  • 200 gram Suiker
  • 4 Eieren

Crème

  • 400 gram Slagroom
  • 200 gram Mascarpone
  • 50 gram Suiker
  • 80 ml Limoencello

 

Benodigdheden
  • Weegschaal
  • Deegroller
  • Steker
  • Vlaaipannetje doorsnede van 10 cm
  • Keukenmachine
  • Kommen
  • Kwast
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Rooster
  • Oven
Allergieën

Weeg alles nauwkeurig af. Zet de oven aan op 180 0C.

Meng de boter, basterdsuiker, ei, zout met de citroensap tot een homogene gladde massa. Daarna Tritordeum Banketmix door het mengsel verwerken en zorg voor een gladde massa. Het deeg is klaar.  Wikkelt het deeg in plastic en laat het ca 3 uur rusten in de koelkast

Maak de spijs door de pistachenoten te pellen. Doe de noten door de keukenmachine hakt ze fijn. Meng dan de suiker erdoor. Tik de eitjes en meng deze door de noten/suikermengsel. De spijs is klaar.

Het deeg even kort los kneden. Met de deegroller het deeg uitrollen tot een plak van ca 5 mm. Dan met de steker plakjes uit het deeg steken. Leg het plakje in een ingesmeerde vlaaipannetje. Verdeel de notenspijs over de vlaaipannetjes. Zet de pannetjes op een bakplaat en zet deze in een oven. Afbakken ca 15 minuten. Na het bakken de gebakje laten afkoelen op een rooster.

Nu gaan we de vulling maken. Klop de slagroom op met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de slagroom door de mascarpone en klopt het door tot een stijve massa. Meng dan de Limoencello door het mengsel. Doen dit mengsel in een spuitzak.

Spuit de Slagroom over de gebakjes. Werk de gebakjes af met pistachenoten en een schijfje limoen. Eventueel kun je een framboos erop leggen voor de kleur van het gebakje